نمای کرتین وال، پنجره دوجداره کرتین وال

نمای کرتین وال ، پنجره دوجداره کرتین وال  (Curtain Wall Facade System)

نمای ساختمانی کرتین وال

نمای آلومینیومی کرتین وال به ۲ دسته تقسیم میشود :

  • دسته اول فریم لس با شاسی کشی آهن

دسته اول فریم لس با شاسی کشی آهن با قوطی ۴۰*۴۰ یا ۸۰*۴۰ (نسبت به ارتفاع و عرض سازه) بوده که پس از شاسی کشی آهنی و شبکه بندی آن (طبق ابعاد دهانه نقشه مهندس طراح ساختمان) قاب های آلومینیوم طبق دهانه های ساخته شده و شیشه های دو جداره یا سه جداره در دهانه شبکه های آهنی نصب می گردد. این نوع قاب ها ی آلومینیوم معروف به فریم لس شبکه آهن بوده که از نمای ساختمان دور تا دور شیشه ها لبه ای یک سانتیمتری مشخص می باشد.

این نوع فریم لس با توجه به داشتن لاستیک های آب بندی کامل بوده ولی بدلیل ضعف در وکیوم و به دلیل اینکه شبکه زیرین آن آهن بوده و دچار پوسیدگی می گردد اکنون در کشور مصرف کمی داشته و تقریبا منسوخ گردیده است.دلایل ضعف وکیوم فریم لس شاسی آهنی به دلیل

اینکه هرشیشه برای خود قاب جدا داشته و لبه یک سانتیمتری از نما دور شیشه را پوشش داده بسیاری از مهندسین مشخص بودن لبه آلومینیوم دورشیشه و حد فاصله یک سانتیمتری بین هرکدام آلومینیوم باعث میگردد یکدست بودن نما توسط شیشه از بین برود.

این نوع پنجره کرتین وال با وجود داشتن لاستیکهای آبندی و هوابندی، بدلیل اختلاف ضریب انبساط طولی آهن وآلومینیوم عایق نبوده و استفاده از آن منسوخ گردیده است.

با توجه به اینکه تمام پیچ های نصب و قاب های آلومینیومی دارای کاور بوده و آهن شبکه نیز از داخل توسط مقطع آلومینیوم خاصی کاور میگردد ولی با این حال توجه مهندسین را به خود جلب نکرده و تمامی نظرات را به دسته دوم معطوف نموده است.

این نوع سازه دارای بازشو به به صورت پاراللی و کاردی بیرون بازشو بوده است و نمی توان بازشو ها را از داخل باز کرد به همین دلیل میتوان بزرگترین ایراد در این سازه ای کرتین وال را عدم دسترسی به شیشه ها ی نما جهت تمیز کردن آن برشمرد.

به همین دلیل اصولا نمای کرتین وال فقط در ساختمان های اداری و تجاری استفاده شده است که تمیز کردن نما به کمک بالابرهای مخصوص که در پشت بام ساختمان نصب گردیده ،صورت می گیرد.

مشکل دیگر و به عبارتی مهمترین دلیلی که باعث عدم کاربرد سازه کرتین وال در ساختمان های مسکونی میگردد، عدم وکیوم صدایی بین طبقات بوده که این معضل بزرگی برای ساختمان های مسکونی می باشد.

سازه فریم لس (شاسی آهن) به دلیل شاسی کشی آهنی و ساخت قاب آلومینیومی هزینه بالاتری را به ساختمان وارد نموده در صورتیکه وکیوم پایین تری نسبت به دسته دوم کرتین وال دارد.پنجره 

  • دسته دوم نمای کرتین وال(لامل)

در دسته دوم کرتین وال ها که مصرف زیادی نسبت به دسته اول دارد تمام شاسی کشی آهن که در دسته اول ذکر شده است توسط پروفیل آلومینیومی به نام لامل انجام میگیرد.
لامل پروفیلی آلومینیومی است که در مقاطع مختلف ۵*۵ الی۵*۲۵ سانیمتری بوده که نسبت به هر ساختمان و سازه انتخاب لامل متفاوت است

نکات قابل توجه در انتخاب سیستم مناسب

  • انتخاب لامل مناسب
  • انتخاب سیستم کرتن وال (face cap , frame less , U channel)

  • انتخاب نوع اجرا ( یونیتایز ، استیک )
  • انتخاب بازشو
  • انتخاب شیشه ها

⁩ویژگی‌های انواع کرتن‌وال لامل

  • در هر سه دسته کرتن‌وال فیس‌کپ، یوچنل و فریم‌لس، شاسی‌کشی سیستم‌ها مشابه است و تنها در نصب شیشه با هم تفاوت دارند.
  • در سیستم فیس‌کپ، پس از نصب شیشه و زهوار، درپوش‌های آلومینیومی با‌ عرض ۵ سانتی‌متر نصب می‌شوند که در نما به صورت قاب دور تا دور شیشه دیده می‌شوند.
  • در یوچنل، شیشه‌ها اختصاصی هستند و دور تا دور شیشه دهانه u مانندی تعبیه شده است که توسط بست‌های کوچک به لامل پیچ می‌شود و بعد از نما، تنها شیشه دیده می‌شود. این سازه در ساختمان‌های با ارتفاع بالای ۲۰ متر پیشنهاد نمی‌شود.
  • در سیستم فریم‌لس، یک قاب اضافه هم ساخته می‌شود و شیشه‌ها با چسب مخصوص به آن می‌چسبند و قاب توسط بست‌های کشویی داخل لامل جا می‌افتد و شیشه بیرونی از هر ۴طرف حدود ۳ سانتی‌متر بلندتر از لایه داخلی است.این سازه هیچ محدودیتی برای ارتفاع بالای ۲۰ متر ندارد. در این سیستم به دلیل انعطاف‌پذیری در برابر زلزله مقاوم است.
  • تفاوت عمده این سه مدل نمای سازه‌هاست که در فریم‌لس و یو‌چنل هیچ گونه آلومینیومی دیده نمی‌شود و نما کاملا شیشه است ولی در کپ‌دار درپوش‌های آلومینیومی دیده می‌شوند.
نمای فریم لس و یو چنل
نمای فیس کپ

انتخاب لامل

انتخاب سایز لامل که درستون های عمودی و افقی استفاده میگردد به عوامل زیر بستگی داشته که پس از محاسبه سایز لامل جهت شبکه بندی مشخص میگردد:

  • ارتفاع ساختمان
  • فاصله بین سقف ها
  • ارتفاع و عرض شیشه (وزن)
  • فشار باد
  • فاصل بین ستون ها

انواع کرتین وال لامل

nemafacecap

کرتین وال لامل فیس کپ

nemauchanel

کرتین وال لامل یو چنل

nemaframeless

کرتین وال لامل فریم لس

پس از نصب لامل های عمودی و افقی و شبکه بندی لامل ها نسبت به طرح ابعاد دهانه و ابعاد درخواستی شیشه ها لاستیک کشی لامل ها انجام گرفته که این لاستیک ها در اصل لاستیک های زیر شیشه می باشد. در فیس کپ پس از نصب لامل و لاستیک کشی، شیشه ها داخل دهانه قرار گرفته است و برای نصب شیشه روی لامل از زهوار و درپوشی با عرض ۵ سانتیمتری استفاده شده که این درپوش دو شیشه کنار هم را یکجا نگه میدارد.در کرتین وال فیس کپ پس از نصب کامل نما درپوش های آلومینیوم با عرض ۵ سانتی متری را به صورت عمودی و افقی در اطراف شیشه ها میبیند.

سیستم های بازشو در کرتین وال

در کرتین وال بازشوها ی مختلفی می توان ایجاد کرد ولی تنها بازشویی که هیچ گونه تغییری در نما ایجاد نکرده و بین همه لامل ها مشترک است بازشو فریم لس بوده که شیشه به صورت کوتاه و بلند روی قاب نصب میگردد و اصولا” تمامی بازشوهای لنگه مخفی فقط از بیرون بازشو, از پایین کاردی و یا پاراللی می باشد و در دهانه های لامل میتوان پنجره های کشویی و لولایی نصب کرد ولی باعث بهم ریختی شکل نما میگردد. بزرگترین سایز در بازشوهای کاردی و پاراللی ارتفاع ۳۰۰۰ میلیمتر و عرض ۱۵۰۰ میلیمتر با وزن ۱۰۰kg می باشد.

شیشه ها در سیستم کرتین وال

در کرتین وال می توان از شیشه های تک جداره ، دوجداره و یا سه جداره استفاده کرد ولی به دلیل اینکه شیشه ها لامل از نما نصب میگردد و اصولا از نظر ابعاد بزرگ و سنگین می باشد, می بایست از شیشه سکوریت استفاده شود تا خطر شکست آن کم شود. ( ضخامت دو لایه شیشه بستگی به طول و عرض آن دارد)

اطلاعات بیشتر در مورد این مطلب را در وب سایت ویکی پدیا بررسی نمایید. پنجره چهلستون ارائه دهنده انواع پنجره های دوجداره و آلومینیومی